بازاریابی دیجیتالی اصطلاحی است که به نظر میرسد همه با آن آشنا هستند. احتمالا ما نیز احساس میکنیم باید بیشتر از آن استفاده کنیم و با آن آشنا شویم، کاری که بیش از 4 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان انجام میدهند. اما چند نوع بازاریابی دیجیتال وجود دارد؟ آیا بازاریابی در شبکههای اجتماعی “دیجیتال” تلقی میشود؟ تبلیغات رادیویی چی؟
اگر مطمئن نیستید که بازاریابی دیجیتالی دقیقا چیست، قطعا تنها نیستید. جستجوی “بازاریابی دیجیتال” در گوگل بیش از 2 میلیارد نتیجه (!) را برمیگرداند. قبل از تلاش برای اعمال انواع بازاریابی دیجیتال در تجارت خود، بیایید بررسی کنیم که این اصطلاح دقیقا به چه معنی است، از چه چیزی تشکیل شده و چگونه میتوانید از آن برای پیشبرد تجارت خود استفاده کنید.
بازاریابی دیجیتالی چیست؟
تعریف کلی:
بازاریابی دیجیتالی همه فعالیتهای بازاریابی است که برای آن از یک دستگاه الکترونیکی یا اینترنت استفاده میشود. آیا این به معنای بازاریابی آنلاین است؟
بله و خیر.
بازاریابی دیجیتال مطمئنا شامل کلیه فعالیتهای بازاریابی آنلاین میشود. با این حال، ممکن است شامل برخی فعالیتهای آفلاین نیز باشد.
انواع بازاریابی دیجیتالی
در اینجا انواع بازاریابی دیجیتال که باید برای شغل خود در نظر بگیرید، وجود دارد.
1-محتوا
بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی دیجیتالی است که بر ایجاد و توزیع محتوا برای مخاطبان هدف تمرکز دارد. هدف این محتوا ارزشمند بودن، مرتبط بودن و سازگاری است. هدف نهایی آن هدایت مشتری به خرید محصولات یا استفاده از خدمات است. بخش مهم در اینجا “با ارزش” و “مرتبط” است. این چیزی است که بازاریابی محتوا را جدا از تبلیغات سنتی میگوید. مخاطب هدف باید بخواهد مطالب را جستجو کرده و آن را بخواند.به معنای وسیع تر ، بازاریابی محتوا بخشی از سایر فعالیتهای بازاریابی دیجیتال، اعم از بازاریابی شبکههای اجتماعی ، سئو یا بازاریابی ایمیلی است. تولید محتوای با کیفیت باید اصلی ترین فعالیتهای بازاریابی محتوا باشد که دنبال میکنید. برخی از نمونههای بازاریابی محتوا عبارتند از: پستهای وبلاگ، فیلمها، پادکستها، اینفوگرافیکها، مقالات سفید ، مطالعات موردی، کتابهای الکترونیکی.
2-بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
SEO یا همان Optimization Engine Search فرآیند بدست آوردن ترافیک با کیفیت از نتایج جستجوی رایگان یا ارگانیک در موتورهای جستجو (مانند Google و Bing) است. مهم است که ترافیکی که به وب سایت خود هدایت میکنید، مربوط به صنعت شما باشد. SEO یکی از مهمترین انواع بازاریابی دیجیتال است. با بهینه سازی محتوای خود برای موتورهای جستجو میتوانید جریان پایداری از ترافیک مربوطه را افزایش دهید که فقط با گذشت زمان رشد میکند. بدون بهینه سازی موتورهای جستجو ، مردم به سختی میتوانند شما را در اینترنت پیدا کنند. برخی از تکنیکهای بهینه سازی عبارتند از: تحقیق در مورد کلمات کلیدی مربوطه و استفاده از آنها در وبلاگ سایت، بهینه سازی عناوین وب سایت، بهینه کردن توضیحات و افزایش سرعت بارگذاری، ایجاد لینکهای مربوطه.
3-موتورهای جستجو (SEM)
در ابتدا ، اصطلاح “بازاریابی موتورهای جستجو” به عنوان اصطلاح چتر برای فرایند دستیابی به ترافیک جستجوی پرداخت شده و رایگان استفاده شد. با گذشت زمان، این صنعت صرفا برای فعالیتهای پولی به استفاده از اصطلاح “SEM” یا بازاریابی موتورهای جستجوگر روی آورد. بنابراین ، این نوع بازاریابی دیجیتال به چه معنی است؟ بازاریابی موتورهای جستجو به نوعی بازاریابی دیجیتال اشاره دارد که هدف آن افزایش استفاده از وب سایت در موتورهای جستجو با استفاده از روش های پرداخت شده است. به عبارت دیگر، این تبلیغاتی است که شما در Google AdWords و Bing Ads ارائه میدهید.
می توانید نتایج جستجوی پرداخت شده را در Google با علامت کوچک “تبلیغ” در ابتدای URL تشخیص دهید. همچنین، Google این صفحات را در اولویت نتایج جستجو قرار میدهد. با ترکیب SEO و SEM می توانید ترافیک با کیفیت را به وب سایت خود هدایت کنید. با کمک بازاریابی موتورهای جستجو میتوانید خود را در مقابل مخاطبی قرار دهید که به طور فعال در جستجوی سرویسها و برندهایی مانند شما است.
4-شبکههای اجتماعی (SMM)
به عبارت ساده تر، بازاریابی شبکههای اجتماعی به روند استفاده از شبکههای اجتماعی برای جلب ترافیک و توجه اشاره دارد. با استفاده از شبکههای اجتماعی میتوانید میزان توجه را افزایش داده و روابط معناداری با مشتریان برقرار کنید. در حالی که همه می توانند از SMM به عنوان نوعی بازاریابی دیجیتال بهره مند شوند، شرکتهای B2C و SaaS تمایل دارند که از این مزیت بهره ببرند. بازاریابی شبکههای اجتماعی همه چیز در مورد جلب توجه مشتریان، درگیر شدن در مکالمه و به اشتراک گذاری مطالب ارزشمند است. بازاریابی محتوا، سئو و بازاریابی شبکههای اجتماعی در کنار هم “بازاریابی ورودی” نامیده میشوند. این یک روش بازاریابی است که هدف آن جذب، تعامل و لذت بردن است. برخی از اهداف بازاریابی ورودی شامل جلب توجه کاربران، هدایت ترافیک مربوط به وب سایت و تبدیل آن به مشتریان است.
5-تبلیغات کلیکی (PPC)
پرداخت به ازای هر کلیک، الگویی از تبلیغات است که در آن بازاریابان هر بار که مردم روی تبلیغ خود کلیک میکنند، هزینه ای را پرداخت خواهند کرد. در اصل، این روند خرید ترافیک ورودی به سایت شماست، برخلاف دریافت آنها به صورت ارگانیک از طریق سئو یا سایر انواع بازاریابی دیجیتال. تبلیغات کلیکی یکی از انواع جستجوی پرداخت شده و شبیه به SEM (بازاریابی موتورهای جستجو) است.
6-وابسته
بازاریابی وابسته یا سیستم مشارکت در فروش، یکی از روشهای رایج مردم در این روزها درآمدزایی اینترنتی است. اگر برنامه ریزی خوبی داشته باشید، ممکن است درآمد مناسبی داشته باشید. اساسا، بازاریابی وابسته نوعی بازاریابی دیجیتالی است که در آن شخص با سایر مشاغل شریک میشود تا بتواند پورسانتی برای هر فروش محصول و جذب ترافیک ورودی به سایت ایجاد کند. این را تصور کنید: شما پیوندی را به وب سایت خارجی در وبلاگ یا وب سایت خود قرار داده اید. هر بار که کاربر به این وب سایت خارجی مراجعه کرده و اقدام به خرید میکند، یک کمیسیون یا پورسانت دریافت میکنید. این استراتژی بازاریابی ممکن است مخصوصا برای وبلاگ نویسان مفید باشد، زیرا آنها میتوانند انواع مختلفی از مقالات را در مورد موضوع خاصی بنویسند و به طور طبیعی پیوندهای وابسته را در مقالات خود قرار دهند.
7-ایمیلی
بازاریابی ایمیلی یکی از محبوب ترین انواع بازاریابی دیجیتال است. به طور خلاصه، استفاده از ایمیل برای تبلیغ محصولات یا خدمات شخص است. اگر کمی عمیق تر پیش بروید، بازاریابی از طریق ایمیل نیز ممکن است به ایجاد روابط با مشتریان مربوط باشد. در حالت ایده آل ، ایمیلهایی که برای مشتریان خود ارسال میکنید نه تنها باید با آنها صحبت کنید، بلکه تعامل معنی دار با برند شما را برقرار میکنند.
8- با سامانه پیامکی
این یکی از بهترین، ارزانترین و سریعترین سیستمهای بازاریابی است. کافی است تا با قیمت بسیار مناسب یک سامانه پیامک بخرید و از آن برای ارسال پیامک تبلیغاتی استفاده کنید. در هر پیامک تبلیغاتی میتوانید برای تبلیغ محصول یا خدمات جدید ارائه شده برای مشتریان قدیمی و بالقوه استفاده و آنها را برای خرید یا استفاده از آنها ترغیب کنید. پیامک برای هر فرد دارنده گوشی همراه چه هوشمند و چه ساده حتی بدون استفاده از اینترنت قابل دریافت است و این مسئله کمک بزرگی به کسب و کارهای استفاده کننده از بازاریابی از طریق پنل اس ام اس میکند.
9-تبلیغات رادیویی
در حالی که برخی آن را یک وسیله ارتباطی “قدیمی” میدانند، اما تبلیغات رادیویی هنوز ممکن است یک رسانه قدرتمند باشد، به خصوص برای شرکتهای B2C و مشاغل محلی. فقط در ایالات متحده، تبلیغات رادیویی 7.8٪ از کل مخارج رسانهها (منبع) را تشکیل میدهد. تبلیغات رادیویی نیز نسبتا ارزان است، زیرا نیازی به تولید تصاویر فانتزی ندارید: فقط به تخیل مشتریان خود نیاز دارید. درست مانند هر نوع بازاریابی دیجیتال دیگری، برای ایجاد استراتژی تبلیغاتی موفق رادیویی، باید مخاطبان هدف خود را بشناسید. علاوه بر آن، یک سناریوی عالی ایجاد کنید، یک گوینده حرفهای را برای این کار استخدام و زمان بندی خود را به درستی پیاده کنید.
10-تبلیغات تلویزیونی
لیست ما از انواع بازاریابی دیجیتال بدون تبلیغات تلویزیونی کامل نخواهد بود. با توجه به اینکه مردم روزانه به طور میانگین بیش از 4/4 ساعت از زمان خود را به تماشای تلویزیون میگذرانند، همچنان یکی از محبوب ترین وسایل ارتباط جمعی است. اخبار از تلویزیون سریعتر روزنامهها یا رادیو به گوش مردم میرسد. با توجه به اثر قدرتمند ویدئو بر روی انسان، همچنین میتواند بسیار موثر باشد. تبلیغات تلویزیونی گران است و ارائه تبلیغات عالی و جذاب ممکن است یک کار دلهره آور نیز باشد. تبلیغات تلویزیونی برای محصولات FMCG، برندهای تولید پوشاک، اتومبیل، دارو و مواد غذایی بسیار مفید است.
منبع: https://convertful.com/